Poster Open your Mind

Een goede brainstorm wordt mede bepaald door het gedrag van de deelnemers. Deze handige muurposter legt de regels kort uit.

Downloads

De Linoschnitt

…is een lettertype dat ik met zorg en toewijding heb ontworpen. Het hele proces begon ambachtelijk met een stuk linoleum. Elk karakter, van het alfabet tot speciale tekens, is door mij handmatig uitgesneden en vervolgens gedigitaliseerd. Met behulp van Fontographer (met dank aan Demon.cx!) kwam het digitale font tot leven.

De Linoschnitt omvat kapitalen, onderkast, cijfers en 3 bijzondere tekens: ®© ™. Hoewel de spatiëring tenenkrommend en non-existent is, maakt dit het experimenteren met het lettertype des te intrigerender.

En zoals het gezegde gaat, “sharen is caren”. Dus deel ik dit unieke lettertype graag met jou. Download hier de Linoschnitt (ZIP) en begin met ontdekken!

Datatopia. De toekomst in de visualisatie van statistische gegevens. (juni 2008)

Het rapport ‘Datatopia’ is het resultaat van mijn afstudeeropdracht als afsluiting van mijn studie Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam in juni 2008. Het was het verbindende element tussen mijn eerdere opleiding als grafisch vormgever aan de Hogeschool van de Kunsten te Arnhem en het MIM. En lag in het verlengde van mijn dagelijkse werkzaamheden als interactie ontwerper bij Webtic, het bedrijf dat ik samen met Paul Jongsma heb opgericht. Het rapport is tevens ontwikkeld in opdracht van O+S, hét onderzoeksbureau van de gemeente Amsterdam. O+S levert door middel van onderzoek informatie die behulpzaam is bij het ontwikkelen en evalueren van beleid.