De Linoschnitt: speels logo én lettertype

De Linoschnitt is een lettertype dat ik met zorg en toewijding heb ontworpen. Het hele proces begon ambachtelijk met een stuk linoleum. Elk karakter, van het alfabet tot speciale tekens, is door mij handmatig uitgesneden en vervolgens gedigitaliseerd. Met behulp van Fontographer kwam het digitale font tot leven. De Linoschnitt omvat kapitalen, onderkast, cijfers en 3 bijzondere tekens: ®© ™. Hoewel de spatiëring tenenkrommend en non-existent is, maakt dit het experimenteren met het lettertype des te intrigerender.

Wanneer ontstaan?

In 1994 stond ik op een kruispunt. Ik werkte bij een geweldig bedrijf met fantastische collega’s en een inspirerende cultuur, maar ik verlangde naar meer. Misschien herken je dat gevoel van zoekende zijn? Terwijl ik werkte aan projecten voor grote organisaties, ontstond er een visie. Met de vrijheid van geen hypotheek en kinderen, kon ik mijn eigen weg gaan. Dat jaar spaarde ik voor mijn eerste Apple computer.

Toen kwam het idee van een eigen project, iets dat echt van mij was. Zo werd het concept voor een uniek lettertype geboren. Nu, op dit nieuwe pad, stuitte ik weer op dat lettertype. Het herontdekken ervan voelde als het opnieuw uitvinden van een concept, en wat een energie bracht dat met zich mee!

Dit lettertype, met de gedachte erachter, is de visuele weerspiegeling van de identiteit van OpenMinds en Latebytes, mijn blog. Het raakt de kern van mijn passie en drijfveer.