Toolbox2024-03-28T12:36:14+00:00

OpenMinds Toolbox: een goede verbinding en waardevolle oplossingen

In elke setting zijn helder denken, aandachtig luisteren en effectief communiceren onmisbare vaardigheden. Ze vormen de kern van succes, en het vermogen om echt naar anderen te luisteren en hun standpunten te begrijpen, versterkt niet alleen onze banden maar bevordert ook onze gezamenlijke vooruitgang. Bij het nemen van beslissingen is het van essentieel belang om alle invalshoeken te overwegen, omdat dit leidt tot doordachte keuzes die onze ontwikkeling stimuleren.

Maar laten we eerlijk zijn, dit is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan. Conflicten kunnen ontstaan en ze vermijden vergt openheid en respectvolle communicatie. Gelukkig hoeft dit geen obstakel te vormen. Er zijn namelijk tools beschikbaar die ons hierbij kunnen ondersteunen. Met de juiste tools in onze gereedschapskist kunnen we onze capaciteiten om helder te denken, empathisch te luisteren en op een authentieke manier te communiceren versterken. Zo kunnen we betere relaties opbouwen, succesvol samenwerken en weloverwogen beslissingen nemen.

De Toolbox is open! Nu nog weinig tools, maar dat komt snel goed…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe tools. Ontvang waardevolle content over helder denken, effectief luisteren en gespreksvoering. En soms wat shareware.

Geen spam, wel relevante content. Controle in jouw handen.

Poster Open your Mind

Een goede brainstorm wordt mede bepaald door het gedrag van de deelnemers. Deze handige muurposter legt de regels kort uit.

Ockhams scheermes

maart 16th, 2024|Categorieën: brainstormen, mentale modellen|

Ockhams Scheermes is een krachtig hulpmiddel om helder te denken en te focussen op de eenvoudigste verklaring voor een probleem. Het helpt je om door de complexiteit heen te kijken en te focussen op wat belangrijk is. Dit bespaart je tijd en energie, zodat je je kunt richten op het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen.

10 essentials for gamestorming

maart 16th, 2024|Categorieën: brainstormen, co-creatie, gamification|

Gamestorming is een innovatieve methode om ideeën te genereren door het creatieve proces te benaderen als een spel. De 10 essentiële ingrediënten, ofwel "essentials", vormen een handige checklist voor het organiseren van effectieve brainstormsessies.

6 stappen voor een energiegevende workshop

maart 16th, 2024|Categorieën: brainstormen, co-creatie, design thinking, human-centered design|

Niet alle workshops zijn gelijk. Soms zijn ze boeiend en leveren ze waardevolle ideeën op terwijl andere je juist het gevoel geven je tijd verspild te hebben. De ene bijeenkomst kan, door verschillende factoren, wat uitdagender zijn om te organiseren dan andere: deelnemers brengen hun eigen cultuur, emoties en ervaringen mee, de cultuur van een organisatie heeft nog geen ervaring met de mindset nodig om samen ideeën genereren weinig ruimte voor persoonlijke reflectie. Maar ongeacht de complexiteit van de workshop of de groep, creatieve processen waarbij co-creatie en de mens centraal gezet zijn verandert [...]

Ga naar de bovenkant